MENU
Aula_close Layer 1

Traditioner

I Lindegården har vi følgende traditioner 

Temauge - Krop og Bevægelse uge 3 og 4: Vi udfordrer os selv og prøver kræfter med de 4 discipliner; Cykling, Lege, Sansemotorik og OL.  

Fastelavnsfest:  Vi er udklædte og slår katten af tønden.  

Trivselsdag - 1. marts: Vi fejrer den nationale trivselsdag. Hele huset spiser fælles formiddagsmad, synger sammen og snakker om venskaber, fællesskaber og om, hvordan vi sammen kan hjælpe alle til at have det godt.  

Påskehygge: Vi laver påskepynt, snakker om påsketraditioner og triller påskeæg. 

Store Skraldedag: Vi samler skrald ind i nærområdet, sorterer det i de rette fraktioner og aflevere det på genbrugspladsen. Til at hjælpe os har vi "Rotterne Ralf og Rita", som elsker skrald. 

Rokketandsafslutning og Rokketandsfest: Vi siger farvel til Rokketænderne den sidste hverdag i april inden vi sender børnene videre i SFO. Vi spiser sammen og udveksler historier og minder fra deres tid i børnehaven. I maj måned inviterer vi dem og deres forældre tilbage, til et gensyn med børnehaven, deres voksne og deres kammerater.

Temauge - Natur og Miljø - uge 20 & 21: Vi luer, planter og forskønner vores udemiljøer, samt laver suppe fra bunden. Til at hjælpe os, har vi Gerda og Gyda, som hvert år åbner deres "plante og genbrugsbutik", hvor vi kan købe planter, blomster, haveredskaber og råvarer til suppen. 

Bedsteforældredag: Vi inviterer bedsteforældrene på besøg en af dagene i vores Natur og miljø-temauge, så de kan få et lille kig ind i deres barnebarns hverdag i Lindegården. 

Børnefestuge - uge 24 eller 25: Vi deltager i Børnefestugen, hvor de fleste børn i 3 dage får, én på opleveren, sammen med resten af kommunens børn, på børnefestugepladsen ved bjerget i Albertslund.

Koloni - uge 37:  De kommende SFO og skolebørn - Rokketænderne - tager med deres kendte voksne, på Koloni til Hønsinge Lyng i 3 dage. Når de kommer hjem er de vokset 10 cm. i selvstændighed og mod :) 

Lindegårdens fødselsdag 19. september: Vi fejrer Lindegårdens fødselsdag med fælles formiddagsmad for hele huset. 

EID fest: Vi holder EID fest om eftermiddagen, hvor alle familier medbringer en ret til fælles buffet. Vi pynter os med Henna farver i hænderne, hører musik og danser.

Bag for en sag: Vi bager gaffelsmåkager og sælger dem for at støtte "børnetelefonen" på børns vilkår. 

Motionsdag: Vi løber motionsløb den sidste fredag i uge 41, sammen med skolerne. Børnene løber forskellige ruter som er tilpasset benlængde og tempo. Vores to sportstosser "Lennart og Leopold" søger hvert år for opvarmning og diplomoverrækkelse til børnene. 

Æbleplukketur - oktober: Vi tager på æbleplukketur til Kildebrønde frugtplantage. Vi lejer en bus, hvor der også er plads til at forældrene kan komme med.  Turen er primært for vuggestuen, samt de mindste børn fra børnehaven.

Juleværksteder: De sidste 2 uger i november har vi juleværksteder, hvor børnene laver julegaver til forældrene.

Find julemanden: Vi finder julemanden d. 1. december. Nisserne Nissenuller og Nullernisse sender børnene afsted med skattekort, så de kan finde julemanden og fortælle ham hvad de ønsker sig i julegave. Når de kommer hjem, er der juleguf, hygge og dans om juletræet. 

Total Teater - på loftet sidder nissen: Vi laver total teater sammen nisserne, Nissenuller og Nullernisse, hvor børnene på skift er med til at opføre stykket "på loftet sidder nissen". 

Julefest i dec. : Vi holder julefest en eftermiddag for børn og forældre. Vi hygger på stuerne, hvor Julemanden kommer på besøg og efterfølgende danser vi om juletræet. 

Restaurant Dupont Dupond: Vi inviterer børn og voksne på Restaurant deux Dupondt, hvor de med rødternede due og levende lys, får en velsmagende middag og masser af underholdning fra de to franske tjenere, Dupont & Dupond. 

Dokumenter

Årsplan - 2021 - forældre.pdf

Shape Created with Sketch.